Fariha Saibani on Instagram!

10 January 2012

Misi Kami Nutrisi

Salam.




Introducing balanced nutrition to millions of
people in the world is a dream come true for me.”
—Mark Hughes, Herbalife's Founder and First Distributor (1956-2000)

NUTRISI LENGKAP
Oh yes. Kadang ramai orang datang kat akku & tanya, kak saya nak turun berat badan nak makan ubat apa ek? Kak, saya nak naik berat badan nak makan ubat apa ek? pastuh bila aku explain, nak naik berat badan ke, turun berat badan ke or nak baiki kesihatan ke, product yang sama sahaja! and diorang macam terkejut beruk. betol ke?? Haha. betol la, takkan aku nak tipu pulak. Sebab berita baiknya Herbalife ni bukanlah ubat tapi nutrisi.

Maksudnya, apa yang ada dalam piramid makanan 7 coding colour of food, semua ada dalam herbalife shake.




Product yang sama cuma cara makan sahaja yang berbeza,means ada program turun berat badan, naik berat badan, kekalkan berat badan, awet muda & kesihatan:) Sebab ini nutrisi, so bila dia masuk dalam badan automatik dia tahu apa nak buat, ni kene buang lemak ni, ni kene tambah otot ni, ni kene buang toksini ni. Makanan semulajadi dari tumbuhan-tumbuhan cuma perform dalam bentuk lain je. analoginya ibarat dulu naik unta, sekarng nak laju nak kereta ferrary sebab tu shake kitaorang panggil formula1. sebab memang laju macam kereta lumba tu!:) 


NUTRISI IBU MENGANDUNG


TURUN BERAT BADAN

NAIK BERAT BADAN


So, siapa-siapa pon boleh makan Herbalife. Selamat sebab tak ada dadah. Kalau ibu mengandung pon boleh makan, means semua orang boleh. Yang bestnya bila kita makan nutrisi lengkap proses pembaikan dari hujung rambut sampai hujung kaki. Bukan dapat turun atau naik berat badan je, tapi kesihatan pon beransur pulih! Yelah, kita bagi apa yang sel kita perlukan, badan jadi sihat la! Simple je.

FAKTA:

Herbalife sudah 32 Tahun

Lebih 70juta pengguna yang berpuas hati dengan product

Disenaraikan di New Yorl Stock Exchange (NYSE)

Dan di 80 buah negara!

30 days money back guarantee!!

Pheww..so takyah lah takot-takot nak makan herbalife, aku dah pernah jumpa orang yang 20 tahun makan herbalife, tak mati, means ok la kan? ada orang makan meggie hari-hari boleh hidup sampai 20tahun tanpa kene strok etc? Ni kadang ada yang sibuk, selamat ke, takde side effect ke. Makan fast food, jajan-jajan tu tak fikir pulak ada side effect ke tak. Kan dah kata tadi lebih 70juta pengguna, means selamatla. Siap ada advisory board lagi. Meggie ada?fast food ada? aiyoo...

p/s: Jadi, kalau kenal siapa-siapa yang SERIOUS nak turun,naik atau baiki kesihatan bolehla sampai-sampaikan kepada aku. Jom jadi lebih sihat.Sekian.

No comments:

NOTICE!!!

Sekiranya anda merupakanexisting customer/member Herbalife, sebarang pertanyaan sila ajukan kepada COACH ANDA. Kami tidak berhak menjawab sebarang pertanyaan. Program Herbalife adalah personalize, hasil produk yang baik datang daripada komunikasi yang baik antara anda dan coach anda. Semoga berjaya!! :)