20 December 2016

Manfaat Tea-mix Herbalife Untuk Turun Berat badan

MANFAAT TEA-MIX HERBALIFE

Teamix Herbalife bukan sahaja sesuai dalam membantu anda untuk turun berat badan. Ia juga sesuai untuk sesiapa sahaja yang ingin sentiasa bertenaga dan kekalkan berat badan.

Anti-oksidan: Membantu melambatkan proses penuaan. Bantu kita untuk nampak awet muda. Tapi sudah tentu anda harus juga mengawal berat badan anda.:)
Bakar kalori: Membantu anda untuk membakar lebih kalori makanan yang di makan setiap hari.
Cleansing: Membantu badan untuk proses "house cleaning". 
Detox: Makanan yang kita makan terdedah kepada bahan bahan sepeti pewarna, pengawet dan perasa. Ianya jika di ismpan di dalam badan akan menjadi liabiliti, memberi kesan jangka panjang pada badan. Teamix senjata terbaik untuk singkirkan toxin dari dalam badan!
Energy: Memberikan anda rasa segar dan tidak cepat lesu.  Kerje dekat office, kurang pergerakan, kebanyakkan masa menghadap komputer membuatkan anda berasa cepat letih? Teamix herbalife dapat membantu memberi anda tenaga dan berasa cergas :)

 
Kalori yang rendah.


SUPER FOOD DALAM TEA-MIX HERBALIFE

Teh hijau:
Teh hijau merupakan minuman herba semulajadi yang banyak memberi manfaat untuk tubuh badan. Salah satunya adalah dapat membantu menurunkan berat badan. Dalam teh hijau terdapat polifenol yang tidak hanya baik untuk melindungi tubuh badan dari radikal bebas, tapi juga dapat mempengaruhi penyerapan lemak tubuh.

Manfaat Polifenol:
1. Sebahagian besar polifenol adalah antioksidan sehingga dapat membantu untuk meneutralkan radikal bebas yang memberi kesan terhadap sel-sel dan sistem di dalam tubuh badan manusia.

2. Radikal bebas sering dikaitkan sebagai penyebab kerosakkan sel yang berkaitan dengan penuaan. Sebagai antioksidan kuat, polifenol mampu melambatkan proses penuaan.

3. Polifenol efektif membantu memperkuat sistem imunisasi badan.. Sistem kekebalan tubuh badan yang kuat merupakan sesuatu perkara yang mesti di titik beratkan untuk menjaga kesihatan dan mencegah daripada penyakit.

4. Polifenol dapat membantu melancarkan peredaran darah dan meningkatkan kesihatan jantung sehingga menurunkan risiko penyakit jantung dan penyakit kardiovaskular.

5. Polifenol tertentu seperti resveratrol mempunnyai sifat anti-tumor sehingga berpotensi mencegah pertumbuhan cancer.


Orange Pekoe:
Orange pekoe merupakan salah satu dari beberapa jenis black tea. Ianya banyak didapati di India dan Sri Lanka. Seperti teh hijau, orange pekoe juga dapat memberi banyak manfaat kepada kesihatan tubuh badan.

1. Tinggi kandungan antioxidant: Sepertimana teh hijau, orange pekoe juga dapat membantu untuk mencegah dari kesan radikal bebas yang memberi kesan tidak baik pada kesihatan. Tugas utama antioxcidant sebenarnya adalah mencegah radikal bebas yang tidak stabil bermula dari sistem selular badan. Kita terdedah dengan radikal bebas setiap hari, ianya amat sesuai untuk kita jadikan sebagai rutin kinuman harian.

2. Mencegah sel cancer: Kandungannya yang tinggi antioksidan dapat membantu sel sel badan untuk melawan sel sel cancer. Kajian terhadap kandungan polifenol di dalam tea dapat melambatkan proses pertumbuhan sel cancer.

3. Anti-keradangan: Sama seperti TF-2 yang melawan cancer, kajian menunjukkan ia juga membantu mengawal keradangan sel sel badan. COX-2 adalah salah satu "pain pathways" yang bertanggungjawab menyebabkan keradangan sel dalam badan, amalan minum orange pekoe setiap hari membantu menghalang (block) COX-2 signaling. Because inflammation puts the immune system constantly on alert, it is suspected to be the root of many degenerative diseases. Tea may be a natural way to cool inflammation and keep the body healthier.

Biji Cardamom:

1. Biji cardamom mengandung minyak atsiri, sineol, terpineol, borneol, protein, gula, lemak, silikat, betakamfer, sebinena, mirkena, mirtenal, karvona, terpinil asetat, dan kersik. Dari kandungan tersebut biji cardamom mempunnyai khasiat seperti ubat batuk.

2. Biji cardamom juga mempunnyai khasiat untuk mencegah tulang reput.

3. Biji cardamom memiliki aroma bau sedap sehingga orang Inggris memanggilnya sebagai grains of paradise. Aroma sedap ini berasal dari kandungan minyak atsiri pada biji cardamom itu sendiri. HUBUNGI:
Whatsapp  011-3939 6294

FB PAGE: COACH FARIHA SAIBANI 
Follow IG @farihasaibani_coach
untuk dapatkan tips fitness dan turun berat badan 
setiap hari. :)No comments:

NOTICE!!!

Sekiranya anda merupakanexisting customer/member Herbalife, sebarang pertanyaan sila ajukan kepada COACH ANDA. Kami tidak berhak menjawab sebarang pertanyaan. Program Herbalife adalah personalize, hasil produk yang baik datang daripada komunikasi yang baik antara anda dan coach anda. Semoga berjaya!! :)