Fariha Saibani on Instagram!

15 January 2012

PRESIDENT TEAM DINNER


Salam.


PRESIDENT TEAM DINNER

Alhamdulillah qualify PRESIDENT TEAM DINNER (tapi jadi lunch .hehe) dekat Prince Hotel during Premium HOM (high class punya HOM) duduk satu meja dengan President Team Member aunty Kamilah! Special attention kitaorang dapat and siap dapat special gift lagi tu! Subhanallah~



orang kaya yang humble, income sebulan more than RM150K! Wow

Seriously, kalau ada QUALIFICATION ni korang kene qualify, ofcoz aku takkan lepaskan pluang untuk qualify lagi!. Impact dia tu, masyaAllah.. boleh nak share kat sini tapi tak sama bila kita hadapinya sendiri.


BELAJAR

Secara jujurnya banyak sangat belajar dari aunty Kamilah tadi, kami diberi kebebasan untuk Tanya apa-apa bila-bila masa. So ape lagi, gunakanlah peluang yang adakan. Heheh. Apa yang aku Tanya, "klu aunty target sesuatu tapi macam tak Nampak, what will you do?? Jeng3. Selalukan korang macaam ni? Nak naik GET Team, letak target tapi tak Nampak. Tahu apa aunty cakap? Dah letak target pasti capai! Nampak ke tak Nampak tapi mesti capai! Punyalah simple je jawapan dia. But its true! Once you decide to achieve something, orang melayu kata genggam bara api biar sampai jadi arang!!


Don’t be so analyze, u’ll be paralyze,

Don’t be so think, u’ll be ting tong,

Just do it! & the “duit” will coming to you!

–Kamilah Jusoh-


Fulamak, ayat macam lawak tapi memang tepat! KI.S.S. Keep it simple and stupid Kalau banyak sangat fikir bende senang jadi susah. Fikir tak jadi apa-apa.buat baru jdi sesuatu, orang melayu kita ni banyak sangat fikir. Adeh T_T.

Fikir aku tak ada duit, orang susah, tak boleh buat business ni, aku student lagi, aku exam, aku final year project, aku bla bla bla. Tapi keep complaining pasal tak puas hati dengan kehidupan yang ada sekarang. Aunty kamilah cakap, kalau satu-satu maslah yang kita hadapi belum cukup untuk buat kita perubah, masalah tu belum cukup besar untuk kita sampai boleh buat kita berubah. Ask yourself, tak cukup lagi ke kesusahan yang kita hadapi? Tak cukup lagi ke peluang yang Allah bagi?

bersama qualifyers lain:)


Dan nikmat apakah lagi yang kau dustakan? Orang macam ni kita bagi jalan keluar macam mana sekalipon dia takkan ambil tindakan. Kesiankan, tapi nak buat macam mana, we done our part. Let them decide.

Aunty Kamilah pesan "Do not take rejection personally". Orang yang mudah terasa berjiwa kecik, impian diorang pon kecik. Kita kene Berjiwa besar, jangan mudah sangat kecik hati. Kalau ajak sorang dah kene reject, relex la bro, baru sorang, this business is about numbers game, you talk to 10 people, 2 will buy. Takdenya semua beli:) Kalau ajak kawan-kawan semua taknak, family tak support ke apa, no problem, NEXT!. Don't let other people steal your dream.


"The Climb"

I can almost see it.
That dream I'm dreaming, but
There's a voice inside my head saying
You'll never reach it
Every step I'm takin'
Every move I make
Feels lost with no direction,
My faith is shakin'
But I gotta keep tryin'
Gotta keep my head held high

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waitin' on the other side
It's the climb

The struggles I'm facing
The chances I'm taking
Sometimes might knock me down, but
No I'm not breaking
I may not know it, but
These are the moments that
I'm gonna remember most
I've just gotta keep goin', and
I gotta be strong
Just keep pushing on, cause

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waitin' on the other side
It's the climb

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waitin' on the other side
It's the climb

Keep on movin'
Keep climbin'
Keep the faith baby
It's all about, it's all about
The climb
Keep the faith, keep your faith,

End

No comments:

NOTICE!!!

Sekiranya anda merupakanexisting customer/member Herbalife, sebarang pertanyaan sila ajukan kepada COACH ANDA. Kami tidak berhak menjawab sebarang pertanyaan. Program Herbalife adalah personalize, hasil produk yang baik datang daripada komunikasi yang baik antara anda dan coach anda. Semoga berjaya!! :)