Fariha Saibani on Instagram!

07 February 2012

makan untuk hidup @ hidup untuk makan?

Salam.

Selalu orang kita cakap, " makanlah nak, selagi boleh makan, nanti dah tua tak boleh nak makan banyak-banyak." ^_^".



Pastu jenis makanan, selalu orang kata, "makanla apa yang boleh di makan janji HALAL". Okeyh. Lagi-lagi, orang selallu juga cakap " selagi boleh makan, makan jelah, sebanyak yang boleh!" ada juga, "saya bab makan ni memang tak penah nak fikir. dan banyak lagi..........




NIAT.

Makan dengan niat untuk melanjutkan kehidupan satu ibadah. Tapi kalau pakai hentam makan je dah jadi dosa. ramai yang tak perasan.


Makan makanan HALAL satu kewajipan. Tapi ramai tak perasan yang Al-Quran kata HALALAN THOIBAN, Halal dan baik! contoh, meggie, halal tapi baik ke? fast food halal tapi baik ke? etc. sendiri fikir oke.



Makan ikut hawa nafsu je, pastu semua penyakit datang, KENCING MANIS, DARAH TINGGI, SAKIT JANTUNG, BUAH PINGGANG ROSAK, KANSER USUS, BARAH OTAK etc. yeww. SERAAM!! Tapi jarang nak ambik pedulik selagi tak kene diri sendiri.


Selalu salahkan "keturunan". Aku memang ade genetik bla bla bla.. sebab tu kene. haha! 30% je kot genetik, 70% kita boleh kawal. the choise is yours! Kalau salahkan genetik sama je macam salahkan Tuhan.




PILIHAN SAYA.

NUTRISI SELULAR Herbalife shake, sedap macam ice cream!



Paling best dalam Herbalife shake (ada 5 flavour stawberry,vanilla, tropical fruits, chocolate, capuccino) ada makanan sunnah nabi habbatus sauda', buah delima & madu (ilmu yang diorang kaji pon dari islam gakkan). oke, tu yang buat aku lagi teruja. hari-hari dapat makan apa yang nabi makan, cuma dlam bentuk berbeza je. macam kenderaan dulu naik unta sekarang kereta sebab nak lagi laju n cepat, tapo menyalahi sunnah ke? tak. yang ortodox je pikir macam tu. haha. done.


Saya sayang ibu saya, saya bagi makan herbalife sekarang alhamdulillah, subhanallah dah tak makan ubat darah tinggi. Thank you Allah for giving me Herbalife! kadang orang hidup macam dah hopeless, dah makan ubat kencing manis darah tinggi, alamak sampai matilah kene makan, No, its not.


PENOLAKAN TUNTUTAN/DISCLAMER


Sekali lagi nak pesan, herbalife bukan ubat untuk nak diognose penyakit,


tapi logik aqal bila bagi nutrisi yang lengkap pada sel badan akan sehat.


TQ!



Siapa sayang ibu bapa die atau kenal sesiapa yang memerlukan please contact me directly ok. see you!


NUTRISI UNTUK HIDUP YANG LEBIH BAIK!:)

No comments:

NOTICE!!!

Sekiranya anda merupakanexisting customer/member Herbalife, sebarang pertanyaan sila ajukan kepada COACH ANDA. Kami tidak berhak menjawab sebarang pertanyaan. Program Herbalife adalah personalize, hasil produk yang baik datang daripada komunikasi yang baik antara anda dan coach anda. Semoga berjaya!! :)