Fariha Saibani on Instagram!

03 May 2013

Resepi Shakes Herbalife

Salam..

Memang seronok minum herbalife shakes setiap hari, sedap tapi NUTRISI LENGKAP. Highlight gitu kan. Berita gembira kepada manusia-manusia di luar sana yang tidak makan sayur, nak classified  sebagai apa ye? Kalau orang makan sayur sahaja kita panggil "vegetarian". Ni, tak nak makan sayur, nak makan ayam atau daging je, "karnivorian" ke? haha. 

Istilah ni aku je yang guna ye, tidak terdapat di dalam kamus dewan dan pustaka. Jadi jangan guna dalam karangan peperiksaan anda, jika guna sila tanggung sendiri markah kene potong. hahahaha *ketawa jahat*

Eh, sambung balik, berita gembira yang dalam Herbalife shakes dah lengkap semua yang badan perlukan, sayur-sayuran, buah-buahan, segala vitamin semua ada. Tak payah la kita fikir banyak sangat sebab professor dan doktor doktor dalam herbalife dah botak kepala fikir macam mana nak bagi satu hidangan ada 55 nutirsi. kah kah kah.  Sekian. *mood happy*

Jadi, nak berkongsi bahawa shakes herbalife itu akan bertambah lagi marvelous jika di campur dengan bahan-bahan lain! Lebih sedap dari coolblog,(tak sihat okey) tau. 


PERISA HERBALIFE SHAKES
Herbalife Malaysia ada 5 perasa (flavour) vanilla, chocolate, capucino, strawberry dan tropical fruits.


pilih satu

 Antara perasa-perasa ni pon kita boleh campurkan, contoh: Vanilla + Strawberry / Capuccino + Chocolate 
/ Tropical fruits + Chocolate.

Basically chocolate & vanilla boleh campur dengan semua perisa yang lain :) Pilihan pertama, anda boleh campurkan shakes dengan: susu low milk, soya, mango milk, melon milk, susu. Ini merupakan bahan cecair yang boleh dicampur dengan shakes herbalife.

Cara sediakan lazimnya untuk lose weight program aku nasihatkan 200ml soya + 200ml air mineral, and then shakess.. Bergantung kepada program anda, sila refer coach anda untuk consultation. My Favorited mix shakes is:

vanilla + mango milk!


HERBALIFE SHAKES + FRUITSS :D

Aloha Delight
    Herbalife - Shakes
  • 1 cup of low fat milk or soy milk
  • 2 tablespoons Formula 1 Vanilla
  • 1/2 teaspoon coconut extract
  • 1/2 teaspoon pineapple extract
  • 1 tablespoon orange juice
  • 3 ice cubes
Combine all the ingredients in a blender until smooth.
Serve chilled, garnished with fresh pineapple and a sprig of mint.
Excellent source of Vitamin C, B1, B2, B1, Iron and Calcium.
Good source of Vitamin A and B6.
Serves 1 - Total Calories 186 - Protein 17g - Carbohydrate 24g - Fat 1g - Cholesterol 4mg - Dietary Fiber 3g - %Calories from Fat 6%


Banana Fruits Shake
    Herbalife - Shakes
  • 2 tablespoons Formula 1 Vanilla
  • 4 ounces nonfat yogurt
  • 4 fluid ounces water
  • 1/2 cup frozen peach slices
  • 1/2 medium banana
  • 3 ice cubes
Combine all the ingredients in a blender until smooth.
Serve chilled, garnished with a slice of banana.
Excellent source of Vitamin C, B6, B1, B2, Iron and Zinc.
Good source of Calcium.
Total Calories 310 - Protein 16g - Carbohydrate 62g - Fat 1g - Cholesterol 2mg - Dietary Fiber 6g - %Calories from Fat 3%


Black Forest Shake
    Herbalife - Shakes
  • 2 tablespoons Formula 1 Chocolate
  • 8 fluid ounces low fat milk or soy milk
  • 1/2 teaspoon black walnut extract
  • 1/2 medium banana
  • 4 ice cubes
Combine all the ingredients in a blender until smooth.
Serve chilled, garnished with chocolate sprinkles.
Excellent source of Vitamin C, B6, B1, B12, B2, Calcium and Zinc.
Good source of Vitamin A and Iron.
Total Calories 175 - Protein 16g - Carbohydrate 26g - Fat 1g - Cholesterol 9mg - Dietary Fiber 16g - %Calories from Fat 5%


Apple Pie Shake

    Herbalife - Shakes
  • 1 cup of low fat milk or soy milk
  • 2 tablespoons Formula 1 Vanilla
  • 1/2 teaspoon cinnamon
  • 1 small apple or 1/4 cup apple sauce
  • dash of nutmeg
  • 3 ice cubes
Combine all the ingredients in a blender until smooth.
Serve chilled.
Excellent source of Vitamin C, B6, B12, B2, Folacin, Zinc, Iron and Calcium.
Good source of Vitamin A.


Capuccino Shake
Herbalife - Shakes
  • 2 tablespoons Formula 1 Chocolate
  • 4 fluid ounces low fat milk or soy milk
  • 4 ounces nonfat vanilla yogurt
  • 1 tablespoon instant coffee
  • 3 ice cubes
Combine all the ingredients in a blender until smooth.
Excellent source of Vitamin B12, B2, and Calcium.
Total Calories 196 - Protein 19g - Carbohydrate 28g - Fat 1g - Cholesterol 4mg - Dietary Fiber 0g - %Calories from Fat 4%


Fruit - Juicy Shake
    Herbalife - Shakes
  • 2 tablespoons Formula 1 Strawberry
  • 8 fluid ounces low calorie cranberry juice
  • 4 strawberries
  • 3 ice cubes
Combine all the ingredients in a blender until smooth.
Serve chilled, garnished with a strawberry
Excellent source of Vitamin C, B6, B1, B2, Iron and Zinc.
Good source of Calcium.
Total Calories 125 - Protein 8g - Carbohydrate 21g - Fat 1g - Cholesterol 0mg - Dietary Fiber 3g - %Calories from Fat 7%


Kiwi Quencher

    Herbalife - Shakes
  • 2 tablespoons Formula 1 Vanilla
  • 8 fluid ounces water
  • 1 kiwi fruit
  • 1/2 kiwi banana
  • 3 ice cubes
  • 2 drops Green Chartreuse
Combine all the ingredients in a blender until smooth.
Serve chilled, garnished with a slice of kiwi fruit.
Excellent source of Vitamin C, B6, B2, Iron and Zinc.
Good source of Vitamin B1.
Total Calories 80 - Protein 8g - Carbohydrate 10g - Fat 1g - Cholesterol 0mg - Dietary Fiber 3g - %Calories from Fat 7%

----------------------------------------------------------------------------------------------------

sumber: herbaljue Distributor Herbalife dari US. Aku hanya memilih 7 resepi yang sesuai dengan tekak orang Malaysia. 

Ada lagi satu resepi mudah, since kita orang islam dan lagi 3 bulan akan berpuasa insyaAllah, boleh blend shakes dengan kurma! cappucino + 4 biji kurma basah, sangat marvelous!

Untuk program penurunan berat badan, sila consult dengan coach anda, takot nanti termasuk program naik berat badan pula.

Hendak mendapatkan produk Herbalife? Sila baca disini.

Selamat Mencuba!:)



No comments:

NOTICE!!!

Sekiranya anda merupakanexisting customer/member Herbalife, sebarang pertanyaan sila ajukan kepada COACH ANDA. Kami tidak berhak menjawab sebarang pertanyaan. Program Herbalife adalah personalize, hasil produk yang baik datang daripada komunikasi yang baik antara anda dan coach anda. Semoga berjaya!! :)