Fariha Saibani on Instagram!

02 August 2013

9 Soalan POPULAR tentang Herbalife

Salam..:)

Sepanjang hampir 6 tahun aku menjalankan business Herbalife (Personal Wellness Coach) aku dapati kebanyakkan prospect atau masyarakat di luar sana yang tidak mengenal herbalife secara tepat, mempunnyai beberapa soalan yang hampir sama. Dan setiap kali training, ini jugalah soalan2 dari distributor baru kerana  kebanyakkan orang bertanyakan mereka soalan2 seperti ini. 

Sebelum itu, Disclaimer: SOALAN & JAWAPAN ini adalah berdasarkan pengalaman peribadi aku. I don't have to be right. Kalau anda tidak sependapat dengan saya, ianya tidak menjadi masalah.


SOALAN & JAWAPAN


Herbalife ni mahal? 
1st, betul. Harganya memang ratus ratus. Takutla pulak kan kalau nak makan product yang harganya sen sen je lepas tu menjanjikan result yang luar biasa :D 

Herbalife Nutrition untuk semua, tapi tak semua orang terbuka hatinya untuk menggunakan herbalife product. Aku selalu bagi analogi begini. "we have so much technology in life such as gadget (Iphone, Ipad, smartphone etc) or transportation (car, motorcycle, bus, lrt, etc) to help human communicate and moving FAST and EFFICIENT without using a lot of energy.''

That's it! That's herbalife to. We don't have time (especially carrier woman) to cook healthily (bakar, stim, rebus, grill) . All we want, SIMPLE, FAST, yet Delicious and Healthy! Herbalife is the best solution. If you have money to buy food every day, means you can effort herbalife. As simple as that.



Contoh: Berapa kos sarapan anda bila sarapan pagi di luar? Menu: Nasi lemak lengkap (ada telur, rendang ayam) + Air teh tarik =RM5.50. Tapi yang ada tinggi kalori dan sangat rendah nutrisi (macam mana nak ada nutrisi dalam tu santan, gula kaw2 kasi sedap, minyak banyak2 untuk lebah mantap). Kesian badan.
  
Jadi, sebagai orang yang bijak (belajar tinggi2 kan..ahaha), kos sarapan pagi tu, tukarkan dengan Herbalife shakes. Semudah itu. Kalau student lagi la senang, macam mana nak masak dekat hostel? Selalu bangun lambat nak kelas siap laju2, mandi pon mandi kartun (istilah aku), selalu tak sempat nak sarapan, sediakan shakes ni 2 minit dah siap dah! 

 Kesihatan kita, apa yang kita makan 5 , 10 tahun lepas. Mencegah lebih baik dari mengubati. The best prevention is having daily nutrition consumption. Nak sihat memang "mahal", tapi kalau sakit lagi MAHAL.

Your body is the only place your soul living in. No spare part. Mahal nak dibandingkan dengan ape? Fikir2 kan. 





Tak de side effect ke consume Herbalife?

Ada. Tipula kalau tak ada. Sila baca disini. Yang penting selamat. Kalau tak selamat tak kanlah Cristiano Ronaldo pon nak consume herbalife??

Is he stupid enough to ruin his body? ;D LOL. 



Kalau dah lose weight kemudian berhenti ambil herbalife naik semula tak? 

Ni memang soalan wajib la orang tanya kalau orang tu nak turunkan berat badan. Okey, let me tell you, science is common sense, human body is also common sense. I always tell my customer, if you stop consuming herbalife, but you maintaining your ; lower intake calories of food, chose healthy serving food, healthy active lifestyle, you will maintain your weight!

Tapi, kalau makan pakai belasah je, pagi petang siang malam snacking bende2 tak elok, makan fast food hari hari, of course la berat badan akan naik semula! Sebab, kita masih belum di syurga:) Herbalife hanyalah nutrition yang rendah kalori. When it comes to nutrition means that it executes fats and toxin that your body didn't need naturally. 

Herbalife Cellular Nutrition

Yang perlu dirisaukan adalah apabila seseorang itu diet traditional, tak makan nasi, bersenam sahaja tapi mengabaikan makanan sihat, yang kurang dari badan adalah air dan otot tapi lemak masih tersimpan. Lemak simpan toxin. As toxic overload trigger your body to regained more weight. Sekarang faham? :)


Product boleh tahan berapa lame ya? 
Lazimnya student yang akan tanya soalan ni. Formula1 (shakes) ni boleh tahan berapa lama ye kak? Kalau boleh tahan satu tahun they will use it untill 1 year. -__-"" hehe.

Herbalife Nutritional Shake Mix (500 Gram)

Jika shakes sehari sekali untuk 1 bulan. Jika SERIOUS nak turun berat badan 2x sehari untuk 2minggu sahaja. Tapi kalau SUPER SERIOUS nak lose weight, here my advise, increase your shakes consumption 3-4x a day:)  



Berapa dosage sehari yang boleh utk consume?

Herbalife formula1 (shakes) merupakan product yang lepas "mega-dosage" . Maksudnya, jika satu hari anda habiskan satu botol shakes, boleh, sebab David Becham shakes 16 kali sehari. Rules number one if you want to have good results is follow what your coach told you to do especially if you want to lose more than 15kg! Formula senang dalam herbalife adalah:

The more you shakes, the more you shrink. The more you drink, the more you shrink. Oleh itu yang takut-taut atau budget-budget dalam penggunaan herbalife product sebab tak nak habis awal? Anyway you still need to lose more than 15kg? Contoh, anda boleh turun 30kg dalam masa 7 bulan dengan consume 2kali sehari atau 30kg dalam masa 3bulan dengan consume shakes 3-4 kali sehari. Lazimnya kami sebagai coach dah boleh identify either our customer will stay long with us or not, especially yang dah cuba macam-macam product ni.  

Why we told you to take more shakes?? Because we want you to have fast result. It is tiring to wait 30kg in 7-8months. I know. And you tend to giving up, especially bila godaan makanan datang. 



cara makan biasa


Herbalife ni supplement? 

Herbalife nutrition bukan spplment tapi "meal replacement". Maksudnya, "dulu nabi naik unta sekarang kita naik kereta, kenderaan yang berbeza tapi tujuan yang sama. Kenapa kereta? sebab nak lagi cepat!


Semua nutirisi yang badan perlukan, 7jenis buah-buahan berwarna dan fiber ada di dalam herbalife shakes. As simple as that. Sekian.  





Kalau saya ada makan ubat, boleh makan herbalife juga ke? 

Kalau makan ubat boleh makan nasi dengan sayur tak? Kalau boleh maksudnya boleh consume herbalife :)



Sampai bila nak makan herbalife? 

I always educate my consumer/prospect that I will consume Herbalife until I die, insyaAllah. Sampai bila nak makan nasi dan sampai bila badan perlukan nutsisi? 


Michiko from Japan.

Ini Michiko dari Jepun, dia dah consume herbalife lebih dari 20tahun. Cuba teke umurnya berapa???? 40tahun? 45 tahun? Salah.. umur die 63 tahun!!! *pengsan*

Kesan jangka masa panjang consume herbalife adalah awet muda!! :) 

Remember this:



Bagaimana nak mendapatkan product dan coach herbalife? 
Sila baca disini

Moga perkongsian membawa manfaat kepada semua, insyaAllah :)


HUBUNGI:
WHATSAPP 0108945543
IG: @COACH_FARIHA
FB PAGE: COACH FARIHA SAIBANI

No comments:

NOTICE!!!

Sekiranya anda merupakanexisting customer/member Herbalife, sebarang pertanyaan sila ajukan kepada COACH ANDA. Kami tidak berhak menjawab sebarang pertanyaan. Program Herbalife adalah personalize, hasil produk yang baik datang daripada komunikasi yang baik antara anda dan coach anda. Semoga berjaya!! :)