Fariha Saibani on Instagram!

19 October 2012

Dream Team Retreat - mind blowing!

Salam..

Seriously #DTR punya training memang tak ada kat mana-mana training lain hom,sts,extravaganza atau herbalife university. It;s another leadership training. Kat sini speaker bagi training yang memang deliver differently. Ada terlalu banyak perkara best tapi tak dapat nak share semua kat sini, you have to qualify your self:)

Dalam belek-belek notes, ada satu slots yang nak sangat share kat sini dari pada Queenie Leung. It's about MASTER CLASS. Master class ni kalau apply memang boleh make a different dalam business kita. Perkara pertama yang dia sentuh :

             Mind Set of CEO ; Everything is ready for you:
              - 32 years to get USD5 billion
              - 5 years to get another USD10 billion
               ( 6x the momentum!!!)

              ARE YOU READY....??

Since Queenie Leung berasal dari Hong Kong, so dia banyak kongsi tentang Bruce Lee. Bruce Lee ni menulis surat kepada diri dia sendiri 10 tahun akan datang. His write towards himself how successful he become, and yet what his write is becoming reallity. The power of writing, so have you write your 50 goals? 

Aku sendiri dah 3kali tulis tentang 50goals and seriously it's starts happening now. Tak nak buat?Terpulang, yang rugi diri sendiri. Brian Tracy tulis dalam  buku dia, if he get new thing to sell, he will do 300 presentations without thinking of sales. Now, HOW MANY PRESENTATION HAD YOU DONE? My first 2months in herbalife i had do the 300presentations. Pastu sibuk cakap saya tak boleh buat, akak bolehla.. Yes, because I put effort and hard work.

Its takes 10 000 hours to master anything!!!! So, this is the calculations, if you work 15hours a day it took you 2years to become President Teams. If you work 8 hours a day, it took you 4years to become President Teams. 
                               

You cannot change your life overnight, but you can change your direction NOW! Mastery come from discipline by do the basics. Affirmation without discipline is the beginning of Delusion!! Success is about doing ORDINARY thing well.


waktu dinner malam tu ada sorang mak cik duduk sebelah aku, and bila interview memang inspired gila. Datang dari Pontian, ceruk kampung tu qualify #DTR, umur dah 53 tahun dan ada kelab nutrisi sendiri, pheww. *pengsan kejap*. Pulak tu, cuma suri rumah biasa je, sebabkan product result yang luar biasa dah turun 10kg tu yang mak cik ni terjebak dalam Herbalife. Kan dah cakap product ni best, korang tak caya. Nak tahu makan la sendiri. cool. So, kalau mak cik ni boleh buat, korang anak muda mesti boleh buat juga!!:) 

Sekian.

No comments:

NOTICE!!!

Sekiranya anda merupakanexisting customer/member Herbalife, sebarang pertanyaan sila ajukan kepada COACH ANDA. Kami tidak berhak menjawab sebarang pertanyaan. Program Herbalife adalah personalize, hasil produk yang baik datang daripada komunikasi yang baik antara anda dan coach anda. Semoga berjaya!! :)